søndag 18. juli 2010

Utvikling av kreativitet.







Slik utvikler du dine kreative evner. 10 tips for økt kreativitet!


Bli mer kreativ med disse ti rådene. 
1. Skriv dagbok

Skaff deg en skrivebok og bruk den som dagbok. Når du står opp om morgenen, skriv tre sider om det som faller deg inn. For eksempel hva du gjorde dagen før, drømmer, problemer og løse tanker. Du bør kanskje stå opp en halvtime tidligere enn vanlig for å få gjort skrivingen.
2. Skaff deg input
Hjernen trenger å bli stimulert. Det sansene dine registrerer blir lagret i hukommelsen. Ved å gi hjernen nye impulser hver dag, ”trigger” du hukommelsen og sammen med stadig ny input vil du noen ganger få ideer og nytt syn på omgivelsene.
3. Skriv ned dagen din
I tillegg til morgendagboken, bør du ha med deg en mindre skriveblokk til en hver tid. Bruk den til å skrive ned tanker, ideer og observasjoner som oppstår i løpet av dagen.
4. Lær en ny kreativ teknikk hver dag
Skriv ned teknikken på en lapp eller i skriveblokka di slik at du kan øve når du vil. Akkurat som når du skal lære et nytt språk, trenger du å øve deg på teknikken til den virkelig sitter.

5. Slapp av!
Lytt til musikk med høretelefoner mens du ligger på gulvet. Sitt utenfor i sola og gjør ingenting. Sykling, svømming og turgåing er også bra. Det er viktig å ta seg tid til å slappe av og la underbevisstheten surre og gå. Å få en idé mens du dusjer eller kjører bil er kanskje en klisjé, men det skjer ofte.
6. Lær deg å tegne
Bruk ”Tegneboken” til å lære deg tegning. Ved å lære deg å tegne, lærer du også teknikker som hjelper deg med problemløsning, samt at du får et annerledes syn på verden rundt deg.
7. Lær deg ”mind mapping”
En vanlig liste er ikke det beste verktøyet for planlegging, notering eller idémyldring. Bruk mind mapping i stedet. Kjøp noen fargepenner, store ark og lag symboler, ikoner og et eget visuelt vokabular. Å skrive er vanligvis en aktivitet vi bruker venstre hjernehalvdel til. Med mind maps bruker du også høyre hjernehalvdel gjennom bruk av farger og visuell informasjon.
Les mer om mind mapping her 
8. Assosiasjonstenkning
Hjernen lagrer informasjon ved assosiasjoner. Et eksempel på assosiasjonstenkning er å skrive ned ordet ”glede” midt på et ark, for så å tegne streker ut i fra ordet. Skriv ned dine tanker om hva ordet betyr for deg, spør andre om å gjøre likedan og sammenlign.
9. Gi deg selv utfordringer
Prøv en ny utfordring hver uke. Jobb med et nytt problem, utforsk noe nytt i den hensikt om å løse et problem eller skape nye idéer.
10. Lær av andre smartinger
Du kan også nyte godt av å studere livene, idéene og handlingene til kjente genier som Da Vinci, Picasso, Einstein og så videre. Besøk Genius Gallery for mer informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig om dere legger igjen en kommentar:)